Fyrhjuling och båtar runt Skuleberget

båtar arvika

En fyrhjuling är något som är väldigt roligt att köra off-road. Däremot så är det något som tyvärr inte är helt enkelt att göra i Sverige. För att köpa en fyrhjuling för off-road är inte något man bör göra. Framförallt om man inte har en inhägnad plats där man får köra off-road. Då det i Sverige är olagligt att köra en fyrhjuling där i skog och terräng. Enda undantaget är om man har en inhägnad plats men det är inte lika roligt tyvärr.

Så att om den enda anledningen till att man köper en fyrhjuling är för att köra off-road. Så bör man undvika att köpa en fyrhjuling. Det finns helt enkelt ingen vits då man inte får köra en fyrhjuling om det inte är i en inhägnad. Något som många upptäckt när det fått böter för detta.

Däremot så finns det undantag som gäller för vissa yrkesgrupper som använder en fyrhjuling i sitt arbete. Det är dock inte något som de flesta av oss kan nyttja för undantaget gäller läkare och veterinärer samt skogsvårdare. Även om man vanligtvis arbetar i någon av dessa yrkesgrupper. Så kan man inte köra en fyrhjuling off-road på sin fritid utan enbart i sin yrkesutövning. Något som gör att det inte är så kul att köpa en fyrhjuling för off-road.

Köpa en fyrhjuling för off-road

Att köpa en fyrhjuling för off-road är som sagt inte det smartaste om man inte har ett inhägnat område. Då man inte kan använda en fyrhjuling i terräng eller skog. Utan att antingen ha tillstånd för detta eller att man tillhör ovannämnda yrkesgrupper. Med det sagt så får man komma ihåg att det kan finnas skäl att köpa en fyrhjuling för off-road. På platser där det råder ett generellt undantag från den här lagen. Det är ytterst få platser men där det finns skäl för vanliga människor att köra en fyrhjuling off-road. Oftast är det när det råder extrema vädersituationer och då man inte kan komma fram på något annat sätt.

Det är helt enkelt inte något som händer i de flesta delarna av landet. Speciellt ofta även om det förekommer i Norrland då och då. Så om man tänker sig att enda användningsområdet man ska ha av en fyrhjuling är att köra off-road så bör man faktiskt tänka om.

Skulle man köra sin fyrhjuling off-road trots att det finns en lag mot detta. Så kan det leda till att man får stora summor i böter. Något som de flesta av oss vill undvika om det är möjligt.

Betyder det att man inte bör köpa en fyrhjuling?

En fyrhjuling kan vara rolig att köra även om man inte kan köra den off-road. Det finns områden man kan köra där det är tillåtet och där det fortfarande kan vara lite spännande. Har man tillgång till ett inhägnat område så underlättar detta något enormt. Då man enkelt kan köra där utan att det blir några problem alls.

Men även utan att man har tillgång till ett sådant inhägnat område så kan det vara roligt att köra en fyrhjuling på vanliga vägar. Det är helt enkelt inte samma sak som att köra något annat fordon.

Fordon och båtar runt Skuleberget

En fyrhjuling är till stor nytta för de som patrullerar runt Skuleberget. Detta fordon underlättar framkomligheten på berget. Det är inte bara en ATV som är till nytta. I närheten av berget finns det sjöar och hav. Vi har båtar tillgängliga för de som vill hyra och ge sig ut på äventyr. Kustvakterna ser till att ni inte åker för långt. Förra veckan hade vi besökare från Arvika som hyrde en båt över dagen och de var mycket belåtna efteråt. Även fyrhjulingar finns att hyra, för detta krävs ett körkort.